Kort fortalt er omdrejningspunktet for SimHerd en avanceret simuleringsmodel for malkekvægsbesætninger.

Den blev udviklet som et forskningsprojekt i 1992 og er både i takt med forskning og computerudvikling blevet bedre og mere sofistikeret. Med over 30 videnskabelige artikler bag sig og løbende udvikling af modellen blev det i 2010 besluttet at få simuleringsmodellen ud og virke i virkeligheden og skabe værdi for bønderne og SimHerd A/S blev dermed stiftet.

Videreudvikling og brugervenlighed

De første 10 år blev der arbejdet med den sofistikerede simuleringsmodel, som kræver meget data og viden for at kunne bruges. I takt med forandrede behov samt flere teknologiske muligheder har SimHerd udviklet flexversioner som supplement til den sofistikerede simuleringsmodel.
’Vores flexversioner kan være på mobilen og kan hurtigt levere tal, hvilket giver bønderne et bedre beslutningsgrundlag i dagligdagen’, siger Jehan Ettema, som er partner i SimHerd, ’og i dag ligger cirka halvdelen af vores indtjening på flex’. Foruden virksomheder som Arla og Danish Crown, benytter en del dyrlæger sig også af SimHerds løsninger, da de kan bruge modellen til blandt andet at beregne udgiften på syge dyr.

SimHerd leverer rådgivning, undervisning, support og service og er fortsat involverede i forskningsprojekter. De ansatte i SimHerd har baggrunde i blandt andet forskning, dyrlæge- og husdyrvidenskab. Netop arbejdet i feltet mellem forskning og virkelighedens behov hos brugerne er det, der styrker SimHerd og samtidig gør, at de kan levere det bedste ind til begge verdener.

Gazelle-prisen

I 2023 blev SimHerd Gazelle-virksomhed. ’Det vidner om, at vi med årene har ansat de rigtige folk, for udviklingen og indtjeningen er steget parallelt med de medarbejdere, vi har. Vi kan grine lidt af, at prisen mest giver mulighed for at købe en masse merchandise, men overordnet er det herligt med anerkendelse. Vi har en supergod model, men den kræver support, og det er vi gode til, og vi er gode til at servicere vores kunder’, konstaterer Jehan Ettema.

Faglighed og fællesskab

SimHerd har til huse i Agro Business Park, som netop blev bygget med ideen om at få forskning ud at arbejde i virkeligheden. Her har der været mulighed for at tilpasse kontorbehovet i takt med ansættelserne. ’Det er et godt sted at møde ind. Alt – lige fra morgenbrød kl. 9.30, over inspirationen i andre firmaer og personer, til at kunne nørde men samtidig have muligheden for at blande sig med andre og nyde godt af det sociale fællesskab – er noget af det, vi sætter pris på ved at være i Agro Business Park’, afslutter Jehan Ettema.