Hos ConTerra lever man af data, og det har man gjort i mange år. ConTerra er en hybrid mellem en rådgivningsvirksomhed og en IT-virksomhed, der via indsamlet relevant data kan give sine kunder indsigt i stort set alt, der handler om arealer uden for byerne.

– Vores forretning har udviklet sig meget gennem de seneste 20 år. Både fordi, at den data vi løbende har indsamlet, bliver bedre og bedre, men også fordi internettet og andre teknologiske løsninger har gjort det nemmere for os at sætte vores viden i spil, fortæller Poul Erhard Larsen, landinspektør hos ConTerra. 

Inkubation

Til daglig holder ConTerra til i Agro Business Parks inkubationsmiljø ved Viborg. Her har de haft deres daglige gang i over 20 år. 

– Når vi ikke er flere mennesker i virksomheden, end vi er, giver det, for os, rigtig god mening at holde til i dette fællesskab. Vi synes, det er et rigtig godt sted at være, og det er med til at give os input, vi ellers aldrig ville få. Bare det at vi kan spise frokost med så mange forskellige mennesker fra relevante virksomheder giver os stor værdi, fortæller Poul Erhard Larsen, og fortsætter:

– Det sikrer, at vi hele tiden har en finger på pulsen, så vi kan få nye idéer, men også sparre med aktører fra samme branche. Vi opsnapper de bevægelser og tendenser, der er i branchen bedre, når vi befinder os midt i den.

Dertil udnytter de også den hjælp, de kan få til de administrative opgaver. 

– Vi trækker på og har gavn af bogholderiet og nogle gange kommunikationsafdelingen. Vi har stor tiltro til dem der sidder herinde, og vi stoler på dem, vi arbejder sammen med.

Funding

Gennem firmaets 20 års levetid har de udviklet sig meget som forretning og har løbende søgt diverse midler til at kickstarte nye projekter. Her har de hos ConTerra ligeledes oplevet, at der er stor hjælp at hente gennem Agro Business Park.

– Det er hele tiden en overvejelse, vi gør os. Skal vi selv skrive ansøgningerne, eller skal vi have nogen til det? Ofte finder vi en mellemvej. Vi kan hos Agro Business Park få sparring på, hvad der er vigtigt at skrive i en ansøgning, og hvad der ikke har stor effekt. Den sparring kan være afgørende for, om vi kommer i mål med vores ansøgningsprocesser.

Blandt andet har ConTerra fået to InnoBooster-ansøgninger godkendt, netop med hjælp fra de dygtige folk fra Agro Business Park. 

– Der sidder jo nogle folk herinde, der arbejder meget med det og ved hvilke midler, man kan søge til hvilke projekter, slutter Poul Erhard Larsen.